1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Salade caprese met kerstomaten en sumak

Salade caprese met kerstomaten en sumak

Door: pwiggers

  • Fusion, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2013

Ingrediënten 4 personen


450 gram bocconcini= kleine mozzarella
500 gram kerstomaten
4 eetlepels in reepjes gescheurde basilisum
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel vloeibare honing
1 afgestreken theelepel sumak (te koop in Turkse of Marokkaanse winkels)
vers gemalen peper
1 snufje zout
1 theelepel vloeibare honing


Verder heb je nodig


Mooie schaal

Salade caprese met sumak

Weer eens iets anders en heel lekker!

Weer eens iets anders en heel lekker!

Door het gebruik van de sumak wordt deze salade heel speciaal. Wij vonden het echt super lekker. De salade was in een mum van tijd opgegeten.
Sumak zijn rode zure besjes die vooral populair zijn in het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Het geeft een citroenachtige smaak aan je gerechten. (van internet)
Op internet vind je verschillende schrijfwijzen voor sumak of sumac. Wikepedia gebruikt sumak met een k. Dus heb ik dat maar overgenomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kerstomaten en snij ze doormidden.
Snij de boncini doormidden.
Meng de olijfolie met de honing en de sumak.

Bereidingswijze

Meng de bocconcini met de gesneden cherrytomaten, basilicum, olijfolie en sumak in een saladekom. Maak de salade op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker bij de bbq.

Bron

Aangepast recept van "Honingtomaten"



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top