Frambozen-cantuccini trifle in een glaasje
- Internationaal,
- 10-20 min.
Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk.
De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept
Ingrediënten 6 personen
250 gram mascarpone of roomkaas2oo gram magere kwark
2 eetlepels witte basterdsuiker (of meer naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
6 eetlepels lemon curd (te koop in de supermarkt!)
plm. 100 gram cantuccini (Ital. koekjes)
250 gram frambozen (vers of diepvries)
plm. 6 eetlepels frambozenlikeur of cassislikeur
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 391,53 kcal |
Koolhydraten | 37,26 g |
Eiwitten | 7,04 g |
Vetten | 21,13 g |
Benodigdheden
6 glazen
mixer
Voorbereiding
Als je dieprvries fambozen gebruikt deze vooraf niet laten ontdooien!
Klop de mascarpone, lemon curd met de kwark, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar.
Verkruimel de cantuccini grof.
Bereidingswijze
Doe onderin het glas een laagje verkruimelde cantuccini. Sprenkel hir wat likeur over. Doen dan wat (bevroren) frambozen erop (hou wat frambozen apart voor de garnering!
Hierop wat van het mascarponemengsel. Herhaal dit nog een keer. Garneer met frambozen en eventueel een muntblaadje of citroenmelisse.
Zet de glazen plm. 2 uur in de koelkast.
Serveertip
Heerlijk nagerecht bij een dineetje!