Cheesecake met kersen en witte chocolade

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2013
  • Cheesecake met kersen en witte chocolade

    Cheesecake met kersen en witte chocolade

    Cheesecake met kersen en witte chocolade

De combinatie van de roomkaas, witte chocolade en kersen is super lekker!Door de hoeveelheid roomkaas is de taart wel machtig, dus kleine stukjes snijden. Dan is het echt smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 gram volkorenbiscuitjes
130 gram boter
1 grote pot kersen (uitgelekt plm. 350 gram)
350 ml kersensap (uit de pot!)
1 pakje vanillepuddig om te koken (plm. 40 gram)
1 afgestreken theelepel kaneel
150 gram suiker
100 gram witte chocolade
600 gram roomkaas
200 gram crème fraîche
3 eieren (M)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 26 cm doorsnede
bakpapier
diepvrieszak oid
deegrol
zeef
maatbeker
eetlepel
kleine pan
mixer

Voorbereiding

Springvorm invetten. Bodem bekleden met bakpapier.
Volkorenbiscuit in een diepvrieszak doen. Goed afsluiten en met een deegrol fijnmaken.
Boter smelten. Koekkruimels met de boter goed door elkaar mengen en over de bodem van de springvorm verdelen. Goed aandrukken met een lepel.
Zet de bodem minstens 10 minuten in de koelkast!
Bakoven voorverwarmen op 10 graden (boven- en onderwarmte) of hetelucht 160 graden.
Vulling:
Laat de kersen goed uitlekken. Vang het vocht op in een maatbeker. Sap eventueel aanvullen tot 350 ml.
Roer 4 afgestreken eetlepels puddingpoeder,het kaneel, 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels van het kersensap goed door elkaar.
Rest van het kersensap aan de kook brengen. Het puddingpapje er aan toe voegen en onder goed roeren even laten koken. Kersen hier aan toe voegen en opzij zetten.
Chocolade fijn hakken.

Bereidingswijze

Roomkaas, crème fraîche,restant suiker (150 gr minus 2 eetlepels!), en restant puddingpoeder (eventueel met behulp van een mixer) goed door elkaar mengen. Eieren één voor één erdoor roeren. Op het laatst de gehakte chocolade er voorzichtig doorroeren.
De roomkaasmassa verdelen over de koekjesbodem.
De kersenmassa hierover verdelen.
Taart op de één na de onderste richel in de voorverwarmd oven plm. 50 - 60 minuten bakken (afhankelijk van je oven, dus opletten!!!!)

Bron

Dr. Oetker: Super Käsekuchen

Serveertip

Heerlijk bij koffie en/of thee.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten