Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Sperziebonen met gedroogde tomaten, pijnboompitten en basilicum

Sperziebonen met gedroogde tomaten, pijnboompitten en basilicum

Door: pwiggers

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gram sperziebonen
2 sjalotjes of 1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 gedroogde tomaten (op olie)
1 eetlepel olijfolie of de olie van de gedroogde tomaten (nog lekkerder!)
peper, zout
2 theelepels oregano
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels gesneden basilicum


Verder heb je nodig


Pan
koekenpan de pijnbompitjes
vergiet

Sperziebonen met gedroogde tomaten pijnboompitten en basilcum lekker Italiaans

Heerlijk bij een Italiaans getinte maaltijd


We hebben gesmuld van deze beetgare sperziebonen met gebakken sjalotjes, knoflook en gedroogde tomaatjes. Voor het opdienen gegarneerd met wat geroosterde pijnbboompitjes en basilicum.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Maak de sperziebonen schoon en kook deze in water met zout beetgaar.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Laat de gedroogde tomaten uitlekken (vang de olie op!) en snij deze in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan.
Verhit de olie in de pan (waarin de sperziebonen zijn gekookt!).
Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig.
Voeg de gedroogde tomaatjes er aan toe.
Doe de sperziebonen weer in de pan.
Verwarm de sperziebonen al omscheppend.
Maak op smaak met peper en oregano.
Strooi voor het opdienen de pijboompitten en de basilicum over de sperziebonen.

Tags, , , ,

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij mijn /Italiaanse-rundvlees-stoofpot-ook-voor-de-slowcooker
of bij mijn Italiaanse-rundvleesstoofpot-met-groenten-en-rode-wijn-ook-slowcooker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top