Zelfgemaakte knapperige ovenfriet aardappelen

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2013
  • Zelfgemaakte knapperige ovenfriet aardappelen

    Zelfgemaakte knapperige ovenfriet aardappelen

    Zelfgemaakte knapperige ovenfriet aardappelen

Dit zijn heerlijke knapperige ovenfrietjes. Veel lekkerder dan andere soorten friet én deze zijn gezondhttp://images.smulweb.nl/smilies/7.gif

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 kilo aardappelen (kruimig, het liefst nieuwe oogst, want die zijn lekker stevig. Kies grote)
- Zout en peper
- Zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 485,07 kcal
Koolhydraten 95,04 g
Eiwitten 10,02 g
Vetten 4,98 g
Benodigdheden
Oven, bakplaat, bakpapier

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

2. Was de aardappelen goed en snijd de aardappelen in friet-vormen. (Je hoeft ze niet te schillen!)
3. Spoel goed af onder de kraan om al het zetmeel te verwijderen.

4. Kook of stoom de aardappelen kort. (max 4 minuten)

5. Laat de aardappelen goed uitwasemen. Als ze droog zijn, leg je de aardappelen op de bakplaat met bakpapier.

6. Besprenkel de aardappelen met een beetje zonnebloemolie. Hussel met je handen de olie goed door de aardappelen, zodat elk stukje bedekt is. (gebruik niet te veel olie).

7. Voeg zout en peper toe en schuif in de oven. De frietjes moeten ongeveer 50 minuten in de oven. Halverwege keren. Soms kunnen ze eerder gaar zijn. Let goed op de kleur, als ze mooi bruin zijn, zijn ze gaar.

Eetsmakelijk!

Serveertip

Heerlijk met een dikke klodder mayonaise! ;) Of met chilisaus vermengt in griekse yoghurt.

Ook lekker! Leg wat verse rozemarijn of tijm bij de frietjes in de oven voor een heerlijke smaak!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten