Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2013
  • Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

    Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

    Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

  • Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

    Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

    Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen!
Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
175 g chocolade- of bastognekoeken of biscuitjes met suiker en kaneel (die gebruik ik, te koop bij AH)
80 g boter (ongezouten)
75 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker
2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk)
250 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
1 blikje Hak vlaaivulling (kers of aardbei. ) Ik neem altijd kers. (tegenwoordig verkopen ze bij de Aldi ook Vlaaivulling, is net zo lekker als Hak en de pot heeft zelfs meer inhoud en is goedkoper)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier; springvorm van 20 - 23 cm doorsnee (ligt eraan hoe hoog je de taart wil hebben), evt. keukenmachine; pannetje, pannenlikker; Mixer; kom voor de slagroom en een kom voor de monchou

Bereidingswijze

Hiermee beginnen: Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. randen evt. met wat boter (ik doe dat niet)
Maal de koekjes fijn in een Keukenmachine (of klop ze fijn in een plastic diepvries zakje met een deegroller, of maak ze fijn in een vijzel) .
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer de kruimels goed door de gesmolten boter. Druk het mengsel met de achterkant van een soeplepel egaal uit over de bodem, mooi gelijk. Overal dezelfde dikte. Zet dit weg in de koelkast om uit te harden
Leg de blaadjes gelatine in ruim koud water (in een ruime kom) en laat ze 5 min. inweken tot je ze uit kunt knijpen
Mix in een kom de HELFT van de suiker met de monchou (+ evt vanillesuiker als je dat lekker vindt). Mix dit goed door tot het romig is. Klop (in een andere kom)de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep de slagroom door de monchou en roer het met een plastic spatel er rustig doorheen tot een egale substantie. Knijp de gelatineblaadjes stuk voor stuk uit en voeg ze een voor een toe aan 5 eetlepels flink heet water. Roer dit met een vork goed door tot het opgelost is en voeg het dan, al roerend, druppelsgewijs toe aan het monchou-slagroom mengsel. Snel doorroeren om klontjes te voorkomen.
Het hele mengsel over de geharde koekjes bodem verdelen, mooi gladstrijken en dan een nacht in de koelkast laten opstijven. De volgende dag de vlaaivulling over de taart uitstrijken. Dan is de taart klaar om te serveren!

Bron

Oetker: Bak met plezier, deel 3. uit 1985. Zelf aangepast

Serveertip

Tips:

Neem in de zomer lekkere verse aardbeien of frambozen en verdeel deze in plakjes over de taart in plaats van de vlaaivulling.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-08-2019

Hopelijk beviel dit recept ook. Groetjes Ruth

AlbertinaT avatar
AlbertinaT 11-02-2019

Ik dacht even dat ik het recept niet kon vinden, maar je hebt hem veranderd! Iedereen smult altijd van het oude recept, maar ik zal de nieuwe versie ook eens proberen. Ik gebruik overigens lactosevrije roomkaas en lactosevrije slagroom én glutenvrije koekjes, omdat ik geen tarwe en lactose verdraag. Het taart is uiteindelijk net zo lekker!

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-02-2018

Heb het recept wat gewijzigd

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-11-2017

MeinyG, dank je wel voor je reactie. Wat een leuke variatie. Klink erg lekker. Laat het je smaken.

MeinyG avatar
MeinyG 20-11-2017

Ik bedoel natuurlijk Verkruimel!

MeinyG avatar
MeinyG 20-11-2017

Ik heb de taart vandaag gemaakt met een bodem van kruidnoten. En over de taart verkluimel ik truffelkruidnoten. Lekker voor het Sinterklaasfeest.

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-08-2013

hoi nicoleridders. dank je wel voor je berichtje. Ik heb zelf de taart al vaak gemaakt en gebruik wel 150 gr. boter. misschien heb je iets te weinig koeken gebruikt of de bodem niet laten opstijven van te voren in de koelkast, of iets te kort alles door elkaar geroerd, ik weet het eigenlijk niet. Maar uiteraard, iedereen kan zelf beslissen hoeveel boter hij wil gebruiken, dus dat kan dan 50 gr zijn, zoals jij het meldt. Je kunt als alternatief ook gewone,(goedkope) cake gebruiken en die in plakken snijden en tegen elkaar aandrukken op de bodem, doe ik zelf ook vaak en dat smaakt ook er lekker en is ook nog sneller klaar. Fijn dat hij toch goed gesmaakt heeft. Groetjes ruth en een fijn weekend

nicoleridders avatar
nicoleridders 17-08-2013

gisteren jouw monchoutaart gemaakt.Alleen 1 tip: 150 gr. boter is veel te veel voor de bodem met bastognekoeken. De koekkruimels dreven in de boter. Het teveel aan boter afgegoten. Dus ik denk dat 50gr boter ruim voldoende is. Misschien kun je je recept hierop aanpassen. Verder is het superlekker; ik heb aardbeien gebruikt. gr. Nicole

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-08-2013

Vegavisje: dank je wel voor je ontzettend leuke, enthousiaste reactie betr. dit recept. Heerlijk om te horen dat het zo keigoed in de smaak viel. Fijn weekend en groetjes van Ruth

vegavisje avatar
vegavisje 15-08-2013

Dit is de goddelijkste monchoutaart die ik ooit heb gegeten. Zálig!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten