Oreo-koekjestaart

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

  • Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

  • Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

    Oreo-koekjestaart

Een verschrikkelijk zoete taart met heerlijke vulling.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Cake:
- 250 gram zelfreizend bakmeel
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram cacaopoeder
- 250 gram pure chocolade
- 250 gram boter
- 200 ml water
- 4 eieren

Vulling:
- 12 Oreo-koekjes
- 250 gram boter
- 500 gram glazuur
- 2 tot 3 eetlepels water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Bakpapier
- 2 ronde taartvormen met een diameter van ongeveer 20 cm
- Mixer

Bereidingswijze

Mix het zelfrijzend bakmeel met de suiker en cacao in een kom. Mix de 200 ml water, de boter en de pure chocolade samen in een pan en zet het vuur laag. Roer en laat alles langzaam smelten tot een gelijkmatige massa. Haal de pan van het vuur, en laat de massa afkoelen. Als het is afgekoeld, mix je de massa met de eieren grondig. Doe deze mix in de grote kom met de eerdere mix die je hebt gemaakt. Mix alles bij elkaar met de handmixer. Verdeel de massa in gelijke porties, over de 2 taartvormen. Doe de vormen in de voorverwarmde oven, en laat ze er 40 min. inzitten op een temperatuur van 160 °C. Terwijl de cakes in de oven staan, kun je de vulling maken. Mix de boter, de glazuur en 2 eetlepels water in een grote kom totdat het een mooie, zachte massa is. Als het te droog is, mag er nog een lepel water bij. Wees voorzichtig, niet te veel water gebruiken, want de mix mag niet te nat zijn. Verdeel dan de botercrème over twee kommen. Doe de Oreo-koekjes (bewaar er 1 voor de laatste bovenop) in een plastic zakje en verpletter ze zachtjes met een roller of een hamer. Doe de helft van de verpletterde koekjes in één van de kommen met de botercrème en mix het. Plaats één van de afgekoelde cakes op een plaat, en doe de botercrème-koekjes-kruimel-mix erover. Doe de tweede cake erbovenop en verspreid de rest van de botercrème erover. Besprenkel de rest van de koekjes-kruimels erover, en doe het hele koekje op de top.

Bron

America-Today agenda

Serveertip

Je kunt ook nog wat Oreo-koekjes langs de rand van de onderkant van de taart leggen.

Je kunt hier ook cupcakes van maken: doe de cake in de vormpjes en doe de creme en de kruimels eroverheen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf nieuw variaties bedenken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1369750824 avatar
mobiel_1369750824

Doorsturen

Home Recepten