Pastasalade Caprese
- Italiaans, Salade
- 20-30 min.
Heerlijke zomerse pastasalade (maaltijdsalade) met tomaten, mozzarella, gerookte kip en verse basilicum. Staat bij ons bijna wekelijks op tafel!!
Ingrediënten 4 recipe.people
Salade:- 400-500 gram snoeptomaatjes of andere lekkere tomaten (kleurenmix tomaten)
- 1 bol mozzarella
- 1 rode ui
- pasta fusili voor 4 personen (ongeveer 350 gram)
- gerookte kip (laat dit weg en je hebt een vegetarische maaltijdsalade)
Dressing:
- zout en peper
- olijfolie
- azijn (witte wijn of balsamico)
De verhouding tussen olijfolie en azijn is 1 (azijn): 2 (olijfolie)
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- verse basilicum (lekker veel)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 505,78 kcal |
Koolhydraten | 71,72 g |
Eiwitten | 27,14 g |
Vetten | 11,05 g |
Benodigdheden
Staafmixer (kan ook zonder)Voorbereiding
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna met koud water af.
Bereidingswijze
2. Snijd de tomaatjes door de helft, de mozzarella in kleine blokjes, de gerookte kip in kleine stukjes en snipper de ui. Doe alles in 1 grote schaal. Voeg de pasta toe.
3. De dressing kan op 2 manieren gemaakt worden.
Met staafmixer: (vind ik het lekkerst!)
Doe alle ingrediënten van de dressing in een maatbeker en pureer met de staafmixer totdat alles fijn is.
Zonder staafmixer:
1. Snijd de basilicum fijn en voeg toe aan de salade.
2. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de olie, suiker, zout/peper en azijn. Goed mengen.
Vermeng de dressing met de salade. Goed omscheppen. Eetsmakelijk!
Serveertip
Lekker als je weinig tijd hebt om te koken. Ideaal gerecht voor als het warm is!
(Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter liet!)