Vanille panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2013
  • Vanille panna cotta

    Vanille panna cotta

    Vanille panna cotta

Ik heb veel panna cotta recepten geprobeerd en er nu eindelijk één gevonden die écht lekker is. Deze panna cotta is heerlijk romig en zacht. De meeste panna cotta recepten die ik heb geprobeerd waren veel te stevig en dat is bij dit recept absoluut niet het geval. Het is echt een erg lekker recept waar je naar hartelust mee kunt varieren. Ik heb er de laatste keer een aardbeiencoulis en wat halve aardbeien op geserveerd, jammie!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 750 ml slagroom
- 1 vanillestokje, opengesneden en de zaadjes eruit geschraapt
- 80 gr suiker
- 1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 483,58 kcal
Koolhydraten 17,17 g
Eiwitten 3,26 g
Vetten 44,63 g

Bereidingswijze

Doe 500 ml room, suiker en vanillestokje in een pan en weeg hem. Zet op het vuur, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat inkoken tot lichtgeel en wat ingedikt. Weeg af en toe. Als het geheel 170 gram minder weegt van het vuur halen en het vanillestokje eruit vissen. De geweekte gelatine uitknijpen en door de hete room roeren tot het is opgelost. Laat afkoelen, roer af en toe door. Spoel, als je vormpjes gebruikt, de vormpjes om met rum. Klop de rest van de slagroom lobbig en meng hem door het slagroom-gelatinemengsel; giet in de vormpjes of in glaasjes. Zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Maak de panna cotta los van de vormpjes door een mesje rondom de rand te halen en stort ze op kleine bordjes.

Bron

http://ciaotutti.nl/

Serveertip

Erg lekker met aardbeiencoulis. Andere opties zijn chocoladesaus of karamelsaus (en nog veel meer natuurlijk).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten