1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ren­dang

Ren­dang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-06-2013

Ingrediënten 4 personen


2 rode pepers
4 sjalotten
3 tenen knoflook
3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
2 el pindakaas met stukjes noot
1 el geelwortel (kurkuma)
2 x 375 g riblappen, in blokjes van 2 x 2 cm
2 el arachideolie
2 stengels citroengras (sereh)
1 limoen, schoongeboend
1 runderbouillontablet
1 blok kokos (santen, 200 g)


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Ren­dang
Ren­dang
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken. Maal samen met de sjalotten, knoflook, gember, pindakaas en geelwortel in de keukenmachine tot een dikke pasta.
2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
3. Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur al roerend 5 min. Halveer de stengels citroengras in de lengte. Schil met een dunschiller 3 grote stukken groene schil van de limoen.
4. Doe het vlees, het citroengras, de limoenschil, 250 ml water, het bouillontablet en de kokos bij de kruidenpasta. Breng rustig aan de kook en blijf roeren tot de kokos is opgelost. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees zonder deksel op de pan 3 uur sudderen. Verwijder het citroengras en de limoenschil uit de rendang. Snijd de limoen in parten en serveer bij de rendang. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top