gestoofde andijvie met spek en knoflook

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-06-2013

de spek en de knofflook maken het lekker op smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 struik andijvie
1/2 eetlepel olijf olie
50 gram ontbijt spek
1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

was de struik andijvie snijd het kontje eraf. laat de bladeren in een vergiet uitlekken.

verhit de olie in de pan. bak de plakjes spek zachtjes in de pan. neem ze uit de pan met een tang en leg ze op een bord. leg de andijvie bladeren in de pan en laat ze halfhoog vuur slinken. schep ze af en toe om. strooi een beetje zout erover en pers de knoflook uit over de andijvie bladeren en stoof nog 5-10 minuten. schep ook nog eens door.

verdeel de andijvie over 2 borden en verkruimel het uitgebakken spek er over.

Bron

basis kookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten