Kipcurry in Griekse yoghurt gemarineerd

  • Indiaas,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2013
  • Kipcurry in Griekse yoghurt gemarineerd

    Kipcurry in Griekse yoghurt gemarineerd

    Kipcurry in Griekse yoghurt gemarineerd

Het specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 4 el Griekse yoghurt
* 1 tl komijn
* 2 tl gemalen koriander
* 1 tl kardemom
* 1 tl kurkuma(koenjit)
* 4 kippendijen zonder bot, elk in 4 stukken
* 1 el zonnebloemolie
* 1 ui in dunneringen
* 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
* 1 groene chilipeper, fijngehakt en evt wat voor garnering
* 1 t knoflook, fijngehakt
* 100 ml kippenbouillon
* 2 el fijngemalen amandelen
* 1 tl garam masala
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 530,16 kcal
Koolhydraten 9,72 g
Eiwitten 50,33 g
Vetten 31,42 g

Voorbereiding

Meng in een kom de yoghurt met komijn, kardemom, kurkuma, zout en peper.
Wentel de kip erdoor en laat in koelkast 1-2 uur marineren.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui op laag vuur 10 min.
Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 min mee.
Voeg de kip en marinade toe en bak de kip enkele minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan,20 min op laag vuur zachtjes sudderen.
Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4-5 el van de saus en meng dit weer door de kip.
Voeg de garam masala toe en laat nog 5 min sudderen.

Bron

elle eten

Serveertip

Garneer evt met yoghurt en in reepjes gesneden groene peper.
Lekker met basmatirijst (en naanbrood)

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 28-06-2013

Ziet er heerlijk uit en ga ik dus maken, ondanks het feit dat je het uit Elle hebt. Heb ook nog een supereenvoudige tip: Griekse yoghurt is altijd een beetje duur, geen idee waarom; koop gewoon de goedkoopste roer stand (weer geen flauw idee waarom dat zo heet, maar het kost minder dan 50 cent)doe dat een half uurtje in een zeef zodat het vocht verdwijnt en je hebt een prima "griekse"yoghurt (ook voor tsatziki en zo), groet en fijn weekend, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten