moussaka

  • Goedkoop en snel,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-2013

Afgeleid van griekse moussaka maar had shaormavlees dat tegen einddatum was.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Aardappelen
500 gram shoarmavlees
1 ui
Knoflook (5 teentjes)
Wortel
Aubergine
blik tomatenblokjes uitgelekt, zonder vocht
1 ei
100 ml slagroom
200 gram oude geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote wok
Staafmixer
Ovenschaal

Voorbereiding

Aardappelen schillen en heel 15 min. koken, afgieten en af laten koelen. Aubergine in dunne plakjes snijden, en besprenkelen met limoentje of citroen. Ui in blokjes, wortel schaven knoflook klein snijden, uii en knoflook glazig bakken, shoarmavlees meebakken, wortel en t o matenblokjes even meebakken, plakjes aubergine erbovenop leggen en alles +/- 10 min garen. Ondertussen ei, slagroom en helft van de kaas met staafmixer door elkaar roeren. Ovenschaal invetten, 2 aardappelen in dunne plakjes snijden en over bodem bedekken,aubergine uit de pan en op bord even apart houden. Dan
vlees mengsel op de aardappelschijfjes scheppen, daarop de plakjes aubergine, dan nog een laagje vleesmengsel, dan andere 2 aardappels in dunne plakjes erop, dan ei, room, kaasmengsel erover gieten, en bestrooien met restant kaas. 30 min. 200 gr. in oven afbakken.

Serveertip

Lekker met frisse salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten