Bara`s
- Surinaams, Tussendoortje
- 60-120 min.
- Geplaatst op 22-06-2013
Nog niet zelf gemaakt, maar zodra gemaakt, plaats ik zog wat foto`s en evt. aanvullende info.
Evt. advies of suggesties zijn welkom.
Ingrediënten 4 personen
900 gram Zelfrijzend bakmeel100 gram witte broodmeel (Bloem)
250 gram gemalen Oerdimeel (TOKO)
Knoflookpoeder, zout en Djirah naar smaak
1 zakje bakpoeder
Voorbereiding
Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden tot een luchtig deeg.
Dan een uur laten rijzen op een warme plek onder een vochtige doek.
Bereidingswijze
De frituur voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Allemaal balletjes maken ter grote van een mandarijn en dan plat drukken tot een ronde schijf van ongeveer een cm dik. Nu met je duim een gaatje drukken in het midden.
Nu de bara`s lichtbruin frituren tot ze klaar zijn.
Eet smakelijk
Bron
Collega
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties