Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

  • Afrikaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-06-2013
  • Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

  • Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

  • Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

  • Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

  • Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

    Zuid-Afrikaanse "Boeren Worstpastei" (mijn variati

Een recept uit Zuid-Afrika. Een eenvoudig recept met soep uit een pakje en verder met weinig omkijk benodigd. En voorbereiding vooraf te doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Boerenworst in een spiraal opgerold of een lekkere verse worstje van je slager
margarine voor bakken
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 middelgroot winterpeen, geraspt
2 middelgrote uien in dunne ringen
150-200 g gebonden ossenstaartsoep (merk: Perfect uit een kant en klare pak)
150-200 ml slagroom
zout
zwarte peper
1 eidooier vermengd met iets koffiemelk
bladerdeeg, ontdooid

ronde ovenschaal groot genoeg voor spiraal worst en diep genoeg voor vulling
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak in koekenpan in margarine de worst aan tot mooi van kleur.
2. Haal worst uit pan.
3. Bak de uien, wortel en aardappelblokjes tot goed gekleurd en tot de aardappelen bijna gaar zijn.
4. Meng slagroom door de soep en voeg bij uienmengsel.
5. Kook tot saus is ingedikt en laat afkoelen.
6. Doen worst in ovenschaal en verdeel uienmengsel met saus over de worst.
7. Plaats bladerdeeg deksel op pastei en kwast dit 2 keer in met eidooiermengsel.
8. Bak pastei bij 180-200*C tot door en door gaar en mooi bruin van kleur. (duur zo 45 min.)
9. Verdeel pastei in 4 delen.
10. Eet er boerenbrood bij met een frisse salade.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 25-06-2013

Lijkt mij heel lekker Deon, ik neem het mee hoor. [br] Groetjes, Louise

deonart avatar
deonart 22-06-2013

Ja Marijke, ik dacht met dit weer een soort van hutspot, en zo smaakt dit ook... (zo een tussen-gerechtje tot het weer weer bijkomen.) Men reageren op behoeften... toch?

naus_marijke avatar
naus_marijke 22-06-2013

Lijkt mij best een lekker recept een soort Nederlandse hutspot maar dan wat luxer!Bedankt voor het recept en de groetjes! Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten