Kruidige stoofschotel met kippenpootjes

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-2013
  • Kruidige stoofschotel met kippenpootjes

    Kruidige stoofschotel met kippenpootjes

    Kruidige stoofschotel met kippenpootjes

Mediterraanse stoof met een zoete smaak van de gedroogde vijgen en mineolasap. Garneer het gerecht met lenteui, dit geeft het gerecht een krachtige smaak!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g couscous
2 tenen knoflook
2 uien
3 penen
10 gedroogde vijgen
4 el mineolasap
20 kippenpootjes
1 blik tomatenblokjes
2 lenteui
700 ml Kippenbouillon
1 el olijfolie
4 tl kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom, stoofpan of pan met dikke bodem

Bereidingswijze

1. Kook 200 ml water per persoon en bereid de kippenbouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

2. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Schil de peen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Snijd de gedroogde vijgen klein, pers de mineola uit en snijd de lenteui in dunne ringen.

3. Doe de couscous in een kom en schenk de kippenbouillon erover. Zorg dat de couscous net onder water staat. Laat 5 - 7 minuten afgedekt wellen.

4. Verhit de olijfolie in een stoofpan of pan met dikke bodem en bak de kippenpootjes met de kaneel, peper en zout 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de peen, tomatenblokjes, gedroogde vijgen en het mineolasap toe. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en stoof 10 - 15 minuten.

5. Maak met een vork de couscous los, verdeel over de borden en schep de stoof erover. Garneer het gerecht met de fijngesneden lenteui.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten