Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2013

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eetl. olijfolie
2 venkelknollen, in dunne plakken
zout
versgemalen peper
4 vleestomaten, in kleine blokjes
1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
200 g ricotta
12 geribbelde lasagnebladen
3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld
75 g geraspte Parmezaanse kaas
cakevorm, ingevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de venkel met zout en peper 4 minuten. Schep de venkel uit de pan. Bak de tomaten 2 minuten. Meng de helft van de tijm met zout en peper door de ricotta. Leg een laag lasagneblaadjes naast elkaar op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover een laagje venkel en een laagje tomaat. Verdeel daarover een laagje ricotta. Vorm zo drie lagen. Dek de bovenkant af met lasagnebladen. Meng het broodkruim met de kaas en de rest van de tijm. Strooi dit over de bovenkant van de lasagne en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Vervang venkel door bleekselderij en neem in plaats van ricotta plakjes mozzarella bestrooid met tijm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten