appeltaart met noten
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 20-06-2013
altijd lekker een appeltaart
Ingrediënten
Voor de spijs:150 gram gemalen amandelen.
150 gram fijne kristal suiker
Rasp van 1 citroen
1 ei + 1-2 eieren
Voor het deeg:
60 gram geroosterde blanke amandelen
30 gram geroosterde walnoten
30 gram geroosterde blanke hazelnoten
100 gram koude ongezouten boter
100 gram lichte bruine basterd suiker
1 ei
2 gram bakpoeder
200 gram patent bloem
½ theelepel vanille suiker
Snufje zout
Voor de vulling:
5 jonagold appels (circa 1 kilo)
5 gram kaneel
Rasp van 1 citroen
Rasp van 1 sinasappel
60 gram witte basterd suiker
100 gram grote blauwe rozijnen
Voor de topping
80 gram suiker
1 eiwit
150 gram amandelschaafsel
Benodigdheden
taartvormmengkom
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150 hete lucht
Rooster en hak de noten fijn.
Bekleed bakblik met boter en bloem
Meng boter en suiker en voeg daarna ei, bakpoeder, bloem, vanille en zout toe tot een samenhangend geheel ontstaat.
Wikkel deeg in folie en laat zo lang mogelijk rusten in koelkast
Maak de amandelspijs: meng gemalen amandelen met kristalsuiker, citroen rasp en 1 losgeklopt ei
Schil en snij appels in partjes en meng met kaneel, suiker en citroen en sinasappel rasp.
Meng spijs met eieren en bedek tot 1 cm van de rand.
Strooi de rozijnen erover en de appels daarboven.
Meng amandelschaafsel met suiker en eiwit. Verdeel dit op de appellaag.
Bak de taart 70-80 minuten.
Bron
heel holland bakt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties