1. Home
  2. Recepten
  3. Zomerse salade met gegrilde kip

Zomerse salade met gegrilde kip

Door: mobiel_1371740558

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2013

Ingrediënten


Ingrediƫnten

2, hardgekookt eieren
1 kipfilet
1 citroen
1 rode ui
1, bijvoorbeeld Elstar appel
1 halve komkommer
2 tomaten
2 handjes rucola, gewassen
3 el olie
6 eetlepels mayonaise
1 el Worcestersaus
2 handjes, geraspt Parmezaanse kaas
peper & zout naar smaak


Zomer salade met gegrilde kip
Zomer salade met gegrilde kip

Heerlijk licht recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de komkommer en tomaat in blokjes ter grootte van een dobbelsteen, of, als je in een ijverige bui bent, nog wat kleiner. Schraap met een lepel de vochtige delen weg, want dat maakt de salade te nat.

Meng de tomaat en komkommer in een kom met een flinke snuf zout en wat peper.

Rasp de schil van een citroen en zet dit apart. Knijp daarna de citroen uit en zet het sap apart. Verdeel de helft van het sap en de geraspte citroenschil over het komkommer-tomaatmengsel.

Pel de rode ui en snij in stukjes. Meng het door het komkommer-tomaatmengsel. Laat dit nu een half uurtje staan.

Stop je kipfilet, nadat je `m hebt schoongemaakt, in een plastic zak samen met een flinke snuf versgemalen peper en zout, een eetlepel van het citroensap en een eetlepel olie. Sluit de zak, zorg dat de kip goed bedekt wordt in deze snelle marinade.

Leg de zak plat op het aanrecht en sla hem plat met een deegroller of pan. Een platgeslagen kipfilet grilt sneller, egaler en wordt malser. Laat hem een half uurtje marineren in de koelkast in de zak.

Meng voor de dressing de mayonaise, Worcestershiresaus, een handje geraspte Parmezaanse kaas en de rest van het citroensap (ongeveer twee eetlepels) in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Als je wil, kun je ook nog wat tabasco toevoegen.

Laat een grillpan goed heet worden en gril hierop de kipfilet 7 minuten aan beide zijden, of tot de kip goudbruin met zwarte strepen is. Zet de filet dan even apart.

Snijd de appel in dunne plakjes.

Begin de salade op te bouwen: neem een bord en leg daarop een laag appelpartjes, bedek met sla, plakjes ei, het komkommer-tomaatmengsel en een besprenkel met dressing.

Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel deze over de salade.

Maak de salade af met de rest van de Parmezaanse kaas en naar smaak nog wat extra olijfolie, citroensap of peper en zout.

Bron

Google



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1371740558
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top