Spinaziesoep
- Soep
- 20-30 min.
Een heerlijke soep als lunch of als voorgetecht.
Ingrediënten
INGREDIENTEN4 personen
• 2 el boter
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 el bloem
• 800 g spinazie
• 500 ml bouillon
• 500 ml melk
• 8 sneden stokbrood
• 2 el geraspte gruyère
• room
• nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1912,06 kcal |
Koolhydraten | 213,14 g |
Eiwitten | 86,54 g |
Vetten | 73,05 g |
Bereidingswijze
Lunchgerecht | Voorgerecht
Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe.
Roer tot het blad slinkt. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep. Gril de sneden brood bestrooid met kaas. Serveer de soep met een schep room en nootmuskaat. Geef het brood erbij.