Spinaziesoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Spinaziesoep

    Spinaziesoep

    Spinaziesoep

Een heerlijke soep als lunch of als voorgetecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
INGREDIENTEN

4 personen
• 2 el boter
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 el bloem
• 800 g spinazie
• 500 ml bouillon
• 500 ml melk
• 8 sneden stokbrood
• 2 el geraspte gruyère
room
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1912,06 kcal
Koolhydraten 213,14 g
Eiwitten 86,54 g
Vetten 73,05 g

Bereidingswijze

Lunchgerecht | Voorgerecht

Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe.
Roer tot het blad slinkt. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep. Gril de sneden brood bestrooid met kaas. Serveer de soep met een schep room en nootmuskaat. Geef het brood erbij.

Bron

Google

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1371740558 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten