Mediterrane kabeljauw ovenschotel
- Mediterraan,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-06-2013
verrukkelijke zomerse ovenschotel, van tevoren voor te bereiden en heerlijk met stokbrood of pasta en salade
Ingrediënten 4 personen
600 gr kabeljauw (of bv tilapia, koolvis of andere stevige witvis), ontdooid of vers, 1 rode ui, teentje knoflook, ca. 3 el olijfolie, glas (droge) witte wijn, 2 blikken tomaten, 2 el kappertjes, ca 10/15 zwarte olijven zonder pit, italiaanse kruiden naar smaak, sap van halve citroen, peper&zout, peterselie of basilicumBenodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Snijd de olijven in ringen. Spoel de kappertjes evt af. Snijd de peterselie fijn.
Bereidingswijze
Fruit de ui met de knoflook ca 5 minuten in een koekenpan. Voeg de tomaten toe en laat even meebakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de stukken kabeljauw erin. Maal er wat zout en peper over. Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng in een kom het ui/knoflook/tomatenmengsel met de olijfolie, witte wijn, olijven, kappertjes en citroensap. Kruid met de italiaanse kruiden en zout en peper. Proef of het lekker is en giet het over de vis. Zet de schotel ca 20 min in de oven tot de kabeljauw gaar is.
Bron
ah (aangepast)
Serveertip
Strooi de peterselie over de ovenschotel en serveer met brood of pasta. Een beetje (parmezaanse) kaas erover raspen op je bord is ook heel lekker!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties