Ovenbroodjes gevuld met atjar en kip-sate
- Indonesisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-06-2013
Overheerlijke smeuiig gevulde en knapperige kipsatebroodjes uit de oven.
Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes (fijngesneden)1/2 Spaans pepertje (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 el arachide-olie
250 gr kipfilet (in heel fijne blokjes)
1 potje atjar (uitgelekt)
6 el (geconcentreerde) satesaus van Wijko
2 dl kokosmelk
4 voorgebakken petit pains (bv Delifrance)
2 plakken kroepoek (verkruimeld)
1 emmertje gefruite uitjes
Benodigdheden
Koekenpan, steelpan, scherp mes, snijplank.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 210grC.
Snijd de bovenkant van de broodjes eraf en hol ze uit tot ca 1 cm van de randjes en de bodem.
Fruit de sjalotjes, pepertje en knoflook in de olie zachtjes. Meng de kipblokjes erdoor en laat heel zachtjes garen en kleur krijgen
Roer in het steelpannetje de satesaus los met de kokosmelk tot die de dikte naar wens heeft (niet te dun maken).
Bereidingswijze
Leg onderin de broodjes een laagje atjar.
Meng de satesaus door het kipmengsel tot een lekker smeuiig geheel en vul de (stok)broodjes hiermee. Bestrooi met de gefruite uitjes en kroepoek en zet ze ca 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodjes lekker knapperig zijn en alles goed warm is. Eet smakelijk!
Bron
Mijn maatje Jiri
Serveertip
Lekker met salade, komkommer en atjar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties