Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Risotto met bieten en geitenkaas

Risotto met bieten en geitenkaas

Door: kado64

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2013

Ingrediënten 4 personen


Ca 300 gr. risottorijst, uitje, glas witte wijn, ca 1 liter warme groentebouillon, 3 á 4 gekookte rode bieten, parmezaanse kaas, zachte geitenkaas, rucola, walnoten


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem


Misschien wel de lekkerste risotto die er is...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, rasp de biet of snijd in blokjes, maak bouillon van een blokje, rasp een handje parmezaanse kaas, rooster de walnoten, snijd geitenkaas in stukjes

Bereidingswijze

Fruit de ui in 5 min. glazig in een scheut olijfolie, voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels een beetje glazig en met olie bedekt zijn. Voeg het glas wijn toe en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Roer de bieten door de rijst en voeg een grote soeplepel bouillon toe. Blijf roeren en voeg opnieuw bouillon toe als de vorige is opgenomen. Na ca 25 min is de rijst gaar; hij moet dan nog smeuig zijn. Roer tenslotte de parmezaanse kaas erdoor

Serveertip

Verdeel de ( mooie roze..) risotto over 4 borden, strooi de geitenkaas erover en garneer met de rucola en de walnoten. Eet lekker!

Bron

Smaakbijbel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kado64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top