Bolognese à la Kikkoman
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Per portie: 574 kJ / 137 kcal
Ingrediënten
· 2 uien· 2 knoflookteentjes
· 2 eetl. olijfolie
· 750 g gehakt (half om half)
· 4 eetl. tomatenpuree
· 600 g passe-vite-tomaten
· 300 ml groentebouillon
· suiker
· 8 - 10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
· 2 theel. Italiaanse kruiden
· vers gemalen peper
Bereidingswijze
De uien en de knoflook schillen, de uien in blokjes snijden en de knoflook pletten. Olie verhitten, gehakt toevoegen en aanbraden. Uien en knoflook toevoegen en aanbraden. Tomatenpuree toevoegen, passe-vite tomaten en bouillon eraan toevoegen, aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 - 15 minuten garen. Saus met suiker, Kikkoman sojasaus, kruiden en peper pikant op smaak brengen en desgewenst bij spaghetti
serveren.