1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Door: Fressnapf

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2013

Ingrediënten 4 personen


350 gr spaghetti
1 blik gepelde tomaten
350 gr garnalen
2 teentjes knoflook
1 ui
200 ml slagroom
2 tl tijm
2 tl oregano
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
Tabasco (paar druppels)


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan

Spaghetti met garnalen

in romige tomatensaus en iets pittig, Mmmm...

in romige tomatensaus en iets pittig, Mmmm...

Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er een frisse salade bij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng water met wat zout en een scheutje olijfolie aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en teentjes knoflook. Beetje olijfolie in een pan, ui en knoflook glazig bakken, tomaten toevoegen en laten inkoken tot een saus. Tijm, oregano, zout, peper erbij en de saus op smaak brengen. Nu slagroom toevoegen zodat, al roerend, de saus lekker romig wordt en dan garnalen toevoegen. Deze 5 minuten laten meekoken. Geef deze lekkere saus wat pit door, naar smaak, wat tabasco toe te voegen. Warm serveren op een voorverwarmd diep bord en lekker smullen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en een glas Lambrusco of Rosé.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top