Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue)
- Fusion,
- 30-60 min.
Kip is altijd lekker, als ik kip heb kan ik me wel klem kluiven. Deze kippenvleugels wilde ik pittig marineren. Niet dat de vonken eraf spatten maar de honing en de sojasaus zorgen voor een perfecte balans in smaak. Als je deze kip probeert dan weet ik nu al dat de reacties verrassend zijn. Echt een succes bij buffetten of op een barbecueparty in de tuin, zo lekker dat je blijft kluiven.
Ingrediënten 4 recipe.people
1½ kilo verse kippenvleugels (goede kwaliteit)3 el mosterd (scherp)
4 teentjes knoflook
8 el olie
2 el sojasaus
2 ½ el honing
2 el tabasco
1 el paprikapoeder (scherp)
Zwarte peper uit de molen
1½ tl zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 950,38 kcal |
Koolhydraten | 12,56 g |
Eiwitten | 66,26 g |
Vetten | 70,23 g |
Benodigdheden
Barbecue of roosterBereidingswijze
Neem de verse kippenvleugels, was ze onder koud water en dep droog met keukenpapier. Een schaal nemen, plantaardige olie erin doen, de mosterd, sojasaus, honing en tabasco toevoegen. Pers als laatste de knoflook en voeg die toe. Marinade goed met elkaar mengen. Hoog op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. Haal nu alle kippenvleugeltjes door de marinade, zorg dat er overal marinade opzit en laat ze nu een nachtje afgedekt met folie marineren in de koelkast. Dan kiezen of je ze in de oven wilt garen of op de barbecue. Oven voorverwarmen op 180 graden en 45-50 minuten knapperig bakken of ze op de barbecue leggen en knapperig roosteren.