Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

  • Fusion,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2013
  • Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

    Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

    Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

  • Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

    Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

    Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt HOH
1 el tomatenpuree
1 rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 el paneermeel
1 ei
2 tl oregano
1 ½ tl zeezout
Zwarte peper uit de molen
½ tl djinten
½ tl piment
¼ tl cayennepeper
1 ½ tl paprikapoeder (zoet)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal, satéstokjes.

Bereidingswijze

Gehakt op kamertemperatuur laten komen en vermengen in een kom met de specerijen en kruiden. Tomatenpuree, ei, gesnipperde ui en geperst teentje knoflook erbij en goed door elkaar mengen. Houten satéstokjes voorweken in water. Dan met vochtige handen kebabs vormen en even laten opstijven in de koelkast. Op de stokjes rijgen. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Bakplaat met bakpapier nemen en de kebabs erop leggen en dan 25 minuten laten bakken in de oven. Of kies ervoor ze te grillen op de plaat of rooster ze snel op de barbecue als de kooltjes nog heet zijn. Zorg er dan wel voor dat ze niet uit elkaar vallen.

Serveertip

Lekker met eigen gemaakte knoflooksaus en salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 17-07-2013

Hallo Alex, dat ziet er erg goed uit. Bedankt en groet van Ankie

alidada avatar
alidada 28-06-2013

Hoi Alex, ziet er uitstekend uit en ik ga het een keer proberen. Groetjes, Louise

lekkerbekje21 avatar
lekkerbekje21 19-06-2013

Dit lijkt me een heerlijke combinatie van kruiderijen, maar geeft een geweekte witte boterham niet meer stevigheid dan paneermeel? Ik ga ze hoe dan ook zeker een keer proberen. groetjes Petra

estherbakermans avatar
estherbakermans 19-06-2013

hallo alex deze neem ik ook mee gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten