Bifteki spiesjes (variatie op kebab)
- Fusion,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-06-2013
Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack.
Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt HOH1 el tomatenpuree
1 rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 el paneermeel
1 ei
2 tl oregano
1 ½ tl zeezout
Zwarte peper uit de molen
½ tl djinten
½ tl piment
¼ tl cayennepeper
1 ½ tl paprikapoeder (zoet)
Benodigdheden
schaal, satéstokjes.Bereidingswijze
Gehakt op kamertemperatuur laten komen en vermengen in een kom met de specerijen en kruiden. Tomatenpuree, ei, gesnipperde ui en geperst teentje knoflook erbij en goed door elkaar mengen. Houten satéstokjes voorweken in water. Dan met vochtige handen kebabs vormen en even laten opstijven in de koelkast. Op de stokjes rijgen. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Bakplaat met bakpapier nemen en de kebabs erop leggen en dan 25 minuten laten bakken in de oven. Of kies ervoor ze te grillen op de plaat of rooster ze snel op de barbecue als de kooltjes nog heet zijn. Zorg er dan wel voor dat ze niet uit elkaar vallen.
Serveertip
Lekker met eigen gemaakte knoflooksaus en salade.
Laatste reacties
Hallo Alex, dat ziet er erg goed uit. Bedankt en groet van Ankie
Hoi Alex, ziet er uitstekend uit en ik ga het een keer proberen. Groetjes, Louise
Dit lijkt me een heerlijke combinatie van kruiderijen, maar geeft een geweekte witte boterham niet meer stevigheid dan paneermeel? Ik ga ze hoe dan ook zeker een keer proberen. groetjes Petra
hallo alex deze neem ik ook mee gr esther