Eiertomaat
- Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Bij de paasbrunch wilde ik eens iets anders als het ewige gekookte eitje of het roerei. Ben dan op dit idee gekomen. Mijn gasten waren positief verrast.
Ingrediënten 4 personen
4 Eieren4 grote Tomaten
Zout
Peper
Bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 80,55 kcal |
Koolhydraten | 2,20 g |
Eiwitten | 6,67 g |
Vetten | 4,84 g |
Voorbereiding
Van de gewassen en afgedroogde tomaten het dakje afsnijden en met een lepeltje uithollen.
De binnenkant van de tomaten met zout en peper bestrooien.
De bieslook klein snijden en in ieder tomaat een beetje bieslook doen.
Vervolgens komt in iedere tomaat een rauw ei.
Alle eieren in een beboterde ovenschaal zetten en in de oven bei 180 graden 15-20 minuten laten garen.
Bij het aanrichten het dakje van de tomaat schuin tegen de tomaat zetten.
Leuk bij een brunch,lunch of bij een paasbuffet.