Eiertomaat

  • Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Eiertomaat

    Eiertomaat

    Eiertomaat

Bij de paasbrunch wilde ik eens iets anders als het ewige gekookte eitje of het roerei. Ben dan op dit idee gekomen. Mijn gasten waren positief verrast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Eieren
4 grote Tomaten
Zout
Peper
Bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 80,55 kcal
Koolhydraten 2,20 g
Eiwitten 6,67 g
Vetten 4,84 g

Voorbereiding

Van de gewassen en afgedroogde tomaten het dakje afsnijden en met een lepeltje uithollen.
De binnenkant van de tomaten met zout en peper bestrooien.
De bieslook klein snijden en in ieder tomaat een beetje bieslook doen.
Vervolgens komt in iedere tomaat een rauw ei.
Alle eieren in een beboterde ovenschaal zetten en in de oven bei 180 graden 15-20 minuten laten garen.
Bij het aanrichten het dakje van de tomaat schuin tegen de tomaat zetten.
Leuk bij een brunch,lunch of bij een paasbuffet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kaashapje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten