1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Basis Worstrecept

Basis Worstrecept

  • Afrikaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2013

Ingrediënten 6 personen


1 kg varkensgehakt van goede kwaliteit en hoge vet presentatie
1 e versgemalen zwarte peper
2 t zout
1 t gedroogde oregano
1 e korianderpoeder (ketoembar)
90 ml witte wijn
schone darm (bestel bij slager) darmen geweekt in water
olijfolie voor braden van worst



Basis Worstrecept

week darmen in koud water voor 1 uur

week darmen in koud water voor 1 uur
Basis Worstrecept

spoel darmen van binnen uit met koud water

spoel darmen van binnen uit met koud water
Basis Worstrecept
Basis Worstrecept
Basis Worstrecept

schone darmen gereed voor gebruik

schone darmen gereed voor gebruik
Basis Worstrecept

stop worst met vleesmolen

stop worst met vleesmolen
Basis Worstrecept

stop worst met darmen om een trechter

stop worst met darmen om een trechter
Basis Worstrecept

stop worst met een spuitzak

stop worst met een spuitzak
Basis Worstrecept
Basis Worstrecept
Basis Worstrecept

meng kruiden en specerijen door gehakt

meng kruiden en specerijen door gehakt
Basis Worstrecept

worstmengsel gereed voor verder verwerking

worstmengsel gereed voor verder verwerking
Basis Worstrecept

bak kleine hamburger in olie om te proeft of de smaakmakers goed afgestemd zijn

bak kleine hamburger in olie om te proeft of de smaakmakers goed afgestemd zijn

Een basis worstje voor de beginnende worstenmaker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de peper, zout, oregano, koriander en witte wijn door de gehakt met jou goed gewassen handen.
2. Maak een kleine hamburger van worstmengsel en bak dit gaar in olie. Indien nodig kan je het verder op smaak brengen met worst ingrediƫnten.
3. Doen een deksel op de mengkom en laat deze worstmengsel overnacht staan zodat alle smaakmakers goed door deze mengsel kan verspreiden.
4. Stop geweekte varkensdarm met worstmengsel.
5. Bak worst gaar en mooi van kleur in olijfolie.

Hoe stop je worst:

Bereidingswijze 1

1. Week varkensdarm in koud water voor tenminste 1 uur.

2. Spoel water door worst om alle zout eruit te halen.

3. Monteer je worstenstopper en vul dit met worstmengsel.
4. Trek de varkensdarm over de tuit van een worst trechter.
5. Stop worst.

Bereidingswijze 2
1. Volg bovenstaande bereidingswijze tot punt 3.

2. Trek de varkensdarm over de tuit van een trechter.
3. Stop worst met behulp van jou vingers of met achterkant van een houten aardappelstamper of iets soortgelijks.

Bereidingswijze 3
1. Volg bereidingswijze 1 tot punt 3.

2. Monteer een gladde grote mondstuk in een spuitzak.
3. Trek varkensdarm over de mondstuk en vul spuitzak met worstmengsel.
4. Stop worst in varkensdarm.

Bereidingswijze 4
Een alternatief om worst te stoppen zonder worststopper of darmen zijn door de gehaktmengsel in een dunne lange worst uit te rollen en in worst lengtes te snijden. Maar voor een kleine moeite koopt je anders varkensdarm. Dit maakt het worst veel werkbaarder.

Tip
Worst darmen komen in twee soorten.
- Dikke darm voor een dikker worst. (ik gebruikte een dikke darm)
- Dunne darm voor een dunner worst.

Als je schapendarm ergens kunt kopen, werk dit nog beter. Schapendarm is nl. zachter dan varkensdarm.
natuur darmen bestellen
nylon darmen bestellen
Koop darmen van een slager die zelf zijn eigen worst maken.

Serveertip

Natuurlijk kan je ook gewoon een gehaktballetje ervan maken, maar eigen worst maken is uniek en veel leuker te doen.

Bron

Sarie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top