Pizzadeeg

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2013

basis pizzadeeg

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram bloem
1 tl. zout
1 tl. suiker
1 tl. Olijfolie
25 gram gist
1 kopje lauwwarm water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Giet de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
Voeg het zout, de suiker en de olijfolie toe in het kuiltje.
Verkruimel de gist in een kopje lauw water.
Giet de gist beetje bij beetje in het kuiltje.
Bestrooi de mengkom met wat bloem om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken.
Kneed het pizzadeeg totdat het glad en elastisch is.
Vorm het pizzadeeg tot een bal.
Snijd een kruis in de bovenkant van het pizzadeeg en laat het pizzadeeg bij kamer­temperatuur gedurende 60 minuten rijzen. Het pizzadeeg zal verdubbelen in omvang.
Kneed het pizzadeeg gedurende een paar minuten.
Gebruik een deegroller om het pizzadeeg tot een cirkel van 30 cm in diameter te rollen.

Bron

http://www.princess.nl/nl/recepten/107-pizzadeeg.html

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten