Zomer in NL: Caribbean Tomato Chicken
- Caribisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-06-2013
Zomer op je bord met dit heerlijke kipgerecht, echt om je vingers bij af te likken! In het originele recept wordt een Madame Jeannetpeper gebruikt, maar die zijn niet overal verkrijgbaar (wel bij de toko). Deze zijn zo verschrikkelijk heet, dat je om te beginnen beter een Spaanse peper kunt nemen.
Voor zij die graag kluiven: ook heel lekker te bereiden met drumsticks, kipkluifjes, vleugeltjes. Dan wel bereidingstijd iets aanpassen.
Ingrediënten 4 personen
6 el zonnebloemolie1 pond kipfilet (in blokjes)
1,5 el tomatenpuree
2 grote uien (in ringen)
2 vleestomaten (in blokjes)
1 Mme Jeannet of Spaanse peper (in ringetjes)
8 el Faja Lobi Surinam Trafasie roerbakmix
2 bouillonblokjes (die kleintjes)
1 doosje tuinerwtjes (diepvries)
8 grote zoet-zure uien (oa verkrijgbaar bij AH - Kesbeke - of visboer, gehalveerd)
Benodigdheden
Wok of stoofpan, snijplank, scherp mes.Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes rondom bruin en gaar. Voeg de uiringen toe en bak die een minuut mee. Meng er de tomatenpuree door en schep goed om.
Doe er dan de Faja Lobi bij samen met de bouillonblokjes, tomaten, peper, tuinerwtjes, en uien en roerbak dit eventjes. Voeg dan 1,5 dl water toe en stoof het geheel een minuut of 10 op rustig vuur. Haal van het vuur en serveer direct! Kome Dushi, oftwel eet smakelijk!!!
Bron
Faja Lobi.nl
Serveertip
Heel erg lekker met rijst en roti!!!!!!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties