Roergebakken vruchten met noten-kwarkcrème

  • Biologisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2013

Met deze roergebakken vruchten met noten-kwarkcrème kun je alle kanten op, van ontbijt tot toetje of heerlijk als gebakje op een Brusselse wafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram aardbeien
200 gram kersen zonder pit
4 plakjes ananas
2 kiwi′s
2 bananen
2 limoenen (of 1 citroen)
2 eetlepels suiker
2 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepel sinaasappelsap
250 gram kwark
75 gram walnoten
25 gram boter
versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Snijd de ananas in stukjes, schil de kiwi′s en de bananen en verdeel ze in plakjes.
Borstel de limoenen onder stromend water schoon. Rasp 2 theelepels van de schil.
Pers 1 limoen uit en snijd de andere in dunne plakken.
Meng de vruchten met limoenrasp en sap.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Spatel de room met het sinaasappelsap door de kwark.
Hak de helft van de walnoten grof. Meng ze door de kwark.
Verhit de boter en voeg het vruchtenmengsel toe. Voeg een beetje versgemalen peper toe en roerbak 2 minuten op een hoge stand.
Serveer de vruchten met de kwarkcrème en garneer met walnoten en limoenplakjes.

Serveertip

vervang de sinaasappelsap door rum
serveer met Brusselse wafels

Wijnadvies:
een dessert sherry van Pedro Ximénez versterkt het nootachtige karakter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten