Italiaanse Ratatouille met kipfilet
- Italiaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-06-2013
Eigenlijk uit de Zuid-Franse keuken, nu iets verbasterd naar de Italiaanse. Heerlijk zomers gerecht!
Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet (in blokjes)2 uien (in plakjes)
4 teentjes knoflook (in plakjes)
1 courgette (in schijfjes)
1 aubergine (in blokjes)
1 rode paprika (in reepjes)
1 gele paprika (in reepjes)
1 bakje champignons (gehalveerd)
2 el Italiaanse kruidenmix (gedroogd)
2 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes op sap
4 dl kippenbouillon (van 1 blokje)
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
3 takjes oregano
3 takjes salie
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zout
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes.Voorbereiding
Peper en zout de blokjes kipfilet en wrijf ze in met de (gedroogde)Italiaanse kruidenmix.
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie en bak hierin de kipfilet een paar minuten op niet te hoog vuur rondom goudbruin. Voeg dan de uien, knoflook, courgette, aubergine, paprika`s, champignons en tomatenpuree toe en bak die allemaal even mee. Voeg dan de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano en salie toe en laat allemaal even meesudderen. Blus af met de tomatenblokjes met sap en de bouillon en laat minimaal een half uur op rustig vuur garen.
Proef of alles goed op smaak is en serveer het dan direct! Buon Appetito!
Bron
La Cuccina dell`Italia
Serveertip
Lekker met risottorijst en een frisse salade!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties