Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2013
  • Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

  • Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

  • Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

    Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

Met een fleur van de zee en iets zoetigs, zijn deze hapjes ideaal voor bij een feestje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 kippenvleugels, elk vleugel bij lid in tweeën verdeeld of jij gebruik 4 kippenbouten die in 4 delen is gesneden
4 teentjes knoflook, fijn
1 ui, geraspt
1/2-1 t zout
1 t rijstwijn of droge sherry
1/4 t zwarte peper
1/2 t donkere Chinese sojasaus
1 t vissaus (nam pla)
1 t oestersaus

honing
olie voor bakplaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten en marineer kippen deeltjes voor tenminste 1 uur.
2. Vet een bakplaat in met olie en verdeel kippen deeltjes erover.
3. Bak kippen deeltjes in oven bij 190*C voor 20 tot 30 min. tot gaar en mooi van kleur.
4. 10 min voor klaar, verf jij de kippendeeltjes in met honing voor een mooie glanzend kleur.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten