Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest
- Aziatisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 12-06-2013
Door knoflookpoeder en uienpoeder te gebruiken, krijgt jij een mooi gladde marinade en van de smaak doet het niks af. Heel lekker!
Ingrediënten 4 personen
12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeldVOOR MARINADE:
60 ml lichte Chinese sojasaus
30 ml donkere Chinese sojasaus
10 ml sesamolie
15 ml oestersaus
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1/2 t zwarte peper
2 t droge basilicum
Bereidingswijze
1. Meng in een mengkom alle marinade ingrediënten.
2. Meng kippenvleugels erdoor en laat tenminste 2 uur marineren. (hoe langer, hoe lekkerder)
3. Grilleer vleugels tot gaar in oven of bbq terwijl je het steeds insmeren met marinade.
Bron
Proeven en experimenteren
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties