Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

  • Aziatisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2013
  • Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

  • Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

  • Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

    Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

Door knoflookpoeder en uienpoeder te gebruiken, krijgt jij een mooi gladde marinade en van de smaak doet het niks af. Heel lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeld

VOOR MARINADE:
60 ml lichte Chinese sojasaus
30 ml donkere Chinese sojasaus
10 ml sesamolie
15 ml oestersaus
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1/2 t zwarte peper
2 t droge basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng in een mengkom alle marinade ingrediënten.
2. Meng kippenvleugels erdoor en laat tenminste 2 uur marineren. (hoe langer, hoe lekkerder)
3. Grilleer vleugels tot gaar in oven of bbq terwijl je het steeds insmeren met marinade.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten