Lasagne met spinazie en zalm

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2013

Een lekkere variant op de bekende lasagne met zalm en spinazie!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 pakje lasagnebladeren (vers)
- 250 gr creme fraiche
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 400-600 gram verse spinazie
- italiaanse kruiden
- peper en zout
- 400 gram gerookte zalm
- 3 tomaten in dunne plakjes
- 3 bollen mozzarella in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
Bak in een pan het gesnipperde uitje samen met de knoflook glazig. voeg hier de verse spinazie aan toe tot deze geslonken is. Voeg hierna de crème fraïche toe en zet het van het vuur. Voeg ook de italiaanse kruiden toe.

Bereidingswijze

Leg onderin de schaal ongeveer 1/3 deel van het spinaziemengsel en dek af met lasagnebladeren. Doe hier een laagje zalm op. Vervolgens weer lasagnebladeren. Hierop leg je de tomaten en de helft van de mozzarella op. Weer afdekken met lasagne bladeren. Vervolgens zo door (spinazie-bladeren-zalm-bladeren).
Je eindigt met een laag spinazie. Vervolgens dek je dit af met de resterende mozzarella.
Plaats de lasagne 40 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met een frisse groene salade met tomaatjes en komkommer erin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten