Scaloppa a la Gorgonzola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-06-2013

Een van mijn moeders specialiteiten! Vult echt verschrikkelijk maar is echt heerlijk. Ik maak het altijd voor vrienden en nog nooit vond iemand het niet lekker ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 150 gram pittige gorgonzola (als je van die sterke smaak houdt kan je ook meer toevoegen)
- 2 flinke varkenshaasjes of 4 platgeslagen filetlapjes
- 2 tenen knoflook
- 1 bekertje crème fraïche
- scheut kookroom of slagroom
- 1 dl droge witte wijn
- peper (geen zout de gorgonzola is al erg zout)
- eventueel champignons of verse peterselie

Voor erbij:
- 2 stokbroodjes
- gebakken aardappeltjes
- frisse groene salade of groene groenten (broccoli of sperzieboontjes)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 509,81 kcal
Koolhydraten 33,23 g
Eiwitten 30,92 g
Vetten 25,04 g

Voorbereiding

Snij de varkenshaasjes in mooie dunne plakken (+- 1 cm dikte) en sla ze eventueel een beetje plat. Dep ze droog en wrijf in met peper.
Zet de aardappeltjes alvast op en maak de salade/groente bak ook alvast het stokbrood af.
Snij de gorgonzola in blokjes en hak de knoflook fijn.
Als je ook champignons toe wil voegen snij deze dan alvast in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie met een beetje braadboter in een grote koekenpan.
Bak het vlees aan beide kanten in ongeveer 5 minuten rosé.
Haal het vlees uit de pan en hou het op een voorverwarmd bord met aluminium folie eroverheen warm.
Giet eventueel nog een klein scheutje olie in de pan en bak hierin de knoflook kort (niet te hoog vuur!). Bak de champignons er ook in mee (wanneer je deze erin doet).
Gooi wanneer dit een beetje gaar is de wijn erbij en zet het vuur iets hoger.
Gooi de kookroom en de crème fraïche in de pan en doe de gorgonzola erbij. Laat de kaas een beetje smelten en leg het vlees terug in de pan. Belangrijk is om de sappen die op het bord achter blijven ook in de pan terug te doen. Deze geven een lekkere smaak.
Laat het vlees nog eventjes doorwarmen.

Serveertip

Leg het vlees op een bord met flink wat van de saus.
Serveer de aardappels het brood en de groente erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten