1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse knoflook kip

Spaanse knoflook kip

  • Spaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2013

Ingrediënten 4 personen


800 gr kip in stukken. Drumsticks, poten, dijtjes, karbonaden
2 uien
2 flinke tomaten
1 rode paprika
1 bosje verse peterselie
1 hele bol knoflook
1 tl djinten
1 laurierblad
Verse tijm
1 ½ glas droge witte wijn
1 ½ glas water
Olijfolie (flinke scheut)
Bloem
Zeezout


Verder heb je nodig


Hapjespan

Spaanse knoflook kip

smorend in de pan, lekker....

smorend in de pan, lekker....

Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het met gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de kipdelen en droog ze. Doe olie in een pan, haal ze door het bloem en braad ze bruin aan. Knoflookteentjes van de hele bol snipperen, tomaten, uien en paprika snipperen, peterselie fijn hakken en toevoegen bij de kip. Kruiden toevoegen (djinten, laurierblad en zout), blus af met een glas witte wijn en een glas water plus nog een flinke scheut olijfolie. Laat het nu zo`n 30-40 minuten smoren totdat het lekker ruikt en de kip botergaar is. Kip is gaar als je er zo doorheen prikt of van het bot afvalt.

Serveertip

Lekker met rijst, brood, aardappels en toe een pepermuntje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top