Kruidige couscous, kip & kikkererwten
- Multi-cultureel,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-06-2013
Maak een heerlijk kruidige en geurende couscousschotel in een handomdraai. Pitabroodje erbij, beetje hummus en de maaltijd is helemaal compleet!
Ingrediënten 3 personen
- 2 kipfilets (geen plofkip!)- 1 pakje parelcouscous (van al`fez)
- 1 grote (rode)ui
- 1 groene paprika
- 1 klein blikje kikkererwten
- 1 grote knoflookteen
- 1 spaanse peper (zonder zaadlijsten)
- optie: theelepel harissa voor de liefhebbers
- 1 eetlepel Ras es Hanout
- peper en zout
- olijfolie
- 4 pitabroodjes
- bakje hummus (Sabra of zelf gemaakt)
http://www.smulweb.nl/recepten/163953/Humus
Benodigdheden
snijplank, koekenpan, kookpan, ovenVoorbereiding
- oven voorverwarmen op 200 graden
- kip, paprika, ui en peper in kleine blokjes snijden
- blikje ertwten laten uitlekken
- knoflook persen
Bereidingswijze
- olie in de pan en kipblokjes lichtbruin garen
- pannetje met voldoende water opzetten, eenmaal aan de kook, de couscous net niet gaar koken
- ui, paprika, knoflook en peper toevoegen aan de kip
- daarna de de erwten en de ras el hanout toevoegen en laten pruttelen
- de pitabroodjes in de oven leggen en paar minuten laten bakken
- als laatste de couscous afgieten en bij de kip met groenten voegen en even laten doorgaren
En de heerlijk snelle roerbakkipschotel is klaar om op te dienen!
Serveertip
met pitabroodjes, hummus, evt. een "Griekse" salade (komkommer, tomaat ui en feta)
Laatste reacties
Hoi Sudumer, ik neem hem van je mee hoor, yummie! Dank je wel hiervoor!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin