Authentiek Hongaarse goulash soep

  • Hongaars, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2013
  • Authentiek Hongaarse goulash soep

    Authentiek Hongaarse goulash soep

    Authentiek Hongaarse goulash soep

Een overheerlijke (maaltijd)soep, zoals de Hongaren het maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 schorseneren (indien voorradig)
4 wortelen
3 uien
3 aardappelen
2 liter bouillon
500 gram rundvlees
50 gram bakboter
1,5 tl (of naar smaak) paprika poeder
1 tl komijn
1 tl marjolein
Tomatenpuree
Naar wens, maar niet authentiek Hongaars: paprika
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereidingstijd:
ongeveer 20 minuten
Bereidingstijd:
minimaal 2 uur

Bereidingswijze

Bak het rundvlees in de boter goudbruin. Voeg de ui toe en bak mee.
Voeg paprikapoeder, komijn en marjolein toe.
Giet de bouillon erbij en breng al roerende aan de kook.
Doe de tomatenpuree erbij en laat 2 uur zachtjes koken. Doe er de laatste 20 minuten de aardappelblokjes, wortels, schorseneren (en eventueel paprika) bij. Voeg eventueel naar smaak nog komijn, marjolein of tomatenpuree toe.

Wil je deze heerlijke soep samen maken met Hongaarse locals? Ga dan naar: http://www.dorpstoerisme.nl/doe-eens-lekker-anders

Bron

Lokale bevolking Oost Hongarije

Serveertip

Serveer met stokbrood, hmmmm smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten