De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
- Internationaal, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-06-2013
In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm…..
Ingrediënten 4 personen
8 braadworsten2 uien (fijn gehakt)
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
250 gr ketchup
3 el balsamico
2 el honing
½ el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el kerriepoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 631,63 kcal |
Koolhydraten | 28,53 g |
Eiwitten | 35,96 g |
Vetten | 40,19 g |
Benodigdheden
pan, grill ofbarbecueBereidingswijze
Braadworst grillen of bakken. Hak de uien heel fijn en braad glazig in een beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken. Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water. Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon. Lekker laten baden in de saus en er nog wat kerriepoeder overheen strooien. Lekker pittig. Serveer met knapperige verse frietjes, een hard broodje en smullen maar. Dit is de echte zoals je hem proeft in Berlijn, Brandenburg, Sachsen of elders in D.
Bron
Sparkasse kookboekje (aangepast)
Serveertip
Neem er frietjes of een hard broodje bij.
Laatste reacties
Recept inmiddels meerdere keren gemaakt en we smullen et van. Ik doe er dan wel wat extra chilipeper, kerrie en naast de sojasaus, 1 el ketjap bij. Heerlijk op een broodje.
We hebben dit vanavond gegeten en is inderdaad heerlijk,lekker pittig,gaan we zeker vaker eten hoor. Jeannette
Dit lekkers neem ik van je mee, ideaal voor het weekeinde! Groetjes Dido
Ik waande me vanavond weer een klein beetje in Duistland, bij de pistes. Jaren geleden leerden we in Duitsland skien en sindsdien proberen we om het jaar wel een dag in Duitsland de pistes onveilig te maken. Niet vanwege de enorm lange witte pistes, maar vanwege de combinatie van sneeuw én curryworst mit pommes. En vanavond hadden we dus curryworst (gekocht in Duitsland) mit pommes. Man-O-Man wat was dit lekkerrrr. Onbeschaamd vette hap eten op zondagavond thuis en genieten als was het een culinair hoogtepunt van de maand. Bedankt voor je recept. Hier gaan we nog vaak plezier aan beleven.
ga deze morgen maken bij de bbq. ziet er lekker uit. .bedankt.
Ik heb de curryworst vandaag gemaakt en hij is echt zaaaalig!! En dat vindt mijn gezin ook!! Bedankt!
Nou, deze ook meegenomen. Bedankt!
Oeioei! Lekker! Daar zal mijn man blij van worden, hij is gek op curryworst! Bedankt!
Ik zoek een makkelijk recept. EN we hebben heerlijk zitten smullen. Het is makkelijk een dagvan te voren te maken. De kinderen willen het vaker eten werd gezegd na de eerste keer.
Ik heb het uitgeprobeerd omdat het zo weinig werk is. Maar we hebben met z'n allen zitten smullen. En het zal regelmatig op tafel komen.