Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Door: Fressnapf

Duitse Curywurst

met friet, heerlijke lunch, snel klaar.

Duitse currywurst

gemaakt door: Deonart

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2013

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm..

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


8 braadworsten
2 uien (fijn gehakt)
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
250 gr ketchup
3 el balsamico
2 el honing
½ el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el kerriepoeder


Verder heb je nodig


Pan, grill ofbarbecue


Bereidingswijze

Braadworst grillen of bakken. Hak de uien heel fijn en braad glazig in een beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken. Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water. Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon. Lekker laten baden in de saus en er nog wat kerriepoeder overheen strooien. Lekker pittig. Serveer met knapperige verse frietjes, een hard broodje en smullen maar. Dit is de echte zoals je hem proeft in Berlijn, Brandenburg, Sachsen of elders in D.

Serveertip

Neem er frietjes of een hard broodje bij.

Bron

Sparkasse kookboekje (aangepast)



Deel dit recept

Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top