Vegetarische Couscous

  • Marokkaans, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2013

Een heerlijke Marokkaanse vegetarische Couscous maaltijd!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
375 gram Couscous, 3 middelgrootte rode uien, 1 zakje wortels, 1 courgette, 1 aubergine, 2 blikken tomatenblokjes, koriander, 200ml water, kaneel, djinten (komijn), paprikapoeder, zout, peper en olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan, Kookpan, Stoofpan.

Voorbereiding

Was alle groente en zet de grillpan klaar.

Bereidingswijze

Zet de wortels op de kook. Snijdt ondertussen de aubergine en courgette in platte blokjes, en de ui in halve ringen.

Gooi een beetje olijfolie op de grillpan en grill de groente 1 voor 1. (Bijvoorbeeld eerst de aubergine, dan de courgette en de uien als laatste.)
Als de wortels beetgaar zijn, haal je ze uit het water en snijdt ze in stukjes.

Gooi alle groente samen met de tomatenblokjes in de stoofpan. Strooi flink wat kaneel, djinten (komijn), paprikapoeder, koriander, zout en peper in de stoofpan (hoeveelheid naar eigen smaak) en laat dit op een zacht vuurtje staan.

Maak nu de couscous.
Doe de couscous in een schaal en strooi er wat zout en olijfolie over.
Gooi er kokend water over, 1 cm hoger dan de couscous. Doe een deksel of bord op de kom en laat dit 5 minuten staan.

Gooi als laatste de 200ml water in de stoofpan en roer dit alles goed door elkaar.
Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel wat kaneel, djinten (komijn), paprikapoeder, koriander, zout of peper toe.

Maak de korrels couscous los door middel van een vork.
En serveren maar!

Serveertip

Lekker met een frisse salade van komkommer, cherrytomaatjes en koriander, besprenkeld met zout, peper, olijfolie en een flinke scheut balsamicoazijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten