Mexicaanse rijst (Rode rijst)

  • Mexicaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2013
  • Mexicaanse rijst (Rode rijst)

    Mexicaanse rijst (Rode rijst)

    Mexicaanse rijst (Rode rijst)

  • Mexicaanse rijst (Rode rijst)

    Mexicaanse rijst (Rode rijst)

    Mexicaanse rijst (Rode rijst)

Mexicaanse rijst, ontzettend simpel, lekker, en met allerhande zaken goed te combineren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 kleine kopjes rijst (bv basmatirijst)
- 3 kleine kopjes kippenbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tot 1 ui
- 1/2 rode peper
- 1 volle eetlepel tomatenpuree, of 2 a 3 eetlepels ketchup
- oregano
- 2 tot 4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1310,88 kcal
Koolhydraten 158,24 g
Eiwitten 30,06 g
Vetten 55,32 g
Benodigdheden
hapjespan met deksel

Bereidingswijze

de knoflook en ui fijn snijden. de olijfolie verhitten en de gesnipperde ui erin fruiten. Daarna de knoflook er bij. Dan de rijst even meebakken. De tomatenpuree of de ketchup er bij en goed doorroeren, met de oregano. Dan de kippenbouillon er bij. Goed aan de kook brengen en roeren. Dan het vuur laag en de deksel er op.
Rustig laten pruttelen, de rijst heeft ongeveer 25 minuten nodig en is dan goed gaar. Deksel er af, en nog even wat droger laten koken.

Serveertip

Mexicaanse rijst kan je eten bij wat je maar wilt. Op de foto heb ik het gecombineerd met roergebakken rode paprika, rode ui en rode peper

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pickastar avatar
pickastar 05-06-2016

Super lekker en makkelijk te maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten