Aalsterse Vlaai

  • Belgisch, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2013
  • Aalsterse Vlaai

    Aalsterse Vlaai

    Aalsterse Vlaai

meestal bak ik die ′s avonds, zet ik de oven uit en dan ga ik slapen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak beschuiten (in stukjes doen)
300 gram peperkoek (in stukjes doen)
2 eieren
1 liter melk
300 gram suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

alles mixen
2eieren (hoeft niet gescheiden te worden, maar mag)
kaneel en kandijsiroop bijdoen (op het gevoel)
rond in de kom, kan niet echt zeggen hoeveel)
50 min in de oven op 200 graden

wel belangrijk: de oven mag niet geopend worden tot de vlaai volledig afgekoeld is.

Bron

Vriendin

Serveertip

En dan het moelijkste !!!! :

de vlaai is pas het lekkerst als hij ongeveer 2 dagen in de koelkast heeft kunnen staan
(de typische donkere kleur komt ook pas nadat hij een dag of 2 gestaan heeft in de koelkast)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten