paprikagoulash me cabanossi

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2013

lekker met een krachtige cabernet sauvignon. Recept is voor 6 tot 8 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 paprika`s (bijvoorbeeld rood, groen en geel)
2 preien
5 uien
1,5 kg goulashvlees
4 el olie
zout en peper
paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1 1/2 el bloem
850 gr gepelde tomaten
400 gr cabanossiworstjes
2 groentebouillionblokjes
1 bosje peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenbestendige braadpan met deksel

Voorbereiding

Snijd de paprika`s in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd hem in brede ringen. Pel en snipper de uien. Dep het vlees eventueel droog.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175 / hetelucht 150, gas stand 2)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees portiegewijs rondom op hoog vuur. Bak bij de laatste portie vlees de paprika, de prei en de uien mee. Voeg het overige vlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree erdoorheen en fruit hem kort mee. Bestuif het geheel met de bloem en bak hem kort mee. Voeg de gepelde tomaten met sap en 1,25l water toe en roer goed door. Druk de tomaten een beetje kapot en breng het geheel aan de kook.
Snijd de worstjes in plakken. Roer de bouillionblokjes en de worst door de goulash. Dek de pan af met een deksel en smoor de goulash ca 1 uur en 45 minuten in de oven.
Was de peterselie, schud he goed droog en hak hem fijn. Breng de goulash op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie overheen.

Bron

koken en genieten maart 2013

Serveertip

Lekker met macaroni.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten