Appelpannenkoeken met spek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2013

Bak 8 pannekoeken,voor vier
personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=25 gram boter,= 1 groot ei,
=150 gram gerookte plakjes
ontbijtspek.=450 ml melk,
=250 gram zelfrijzend bakmeel,
=4 appels geschild,elke appel
in 12 partjes,=75 gr.rucola
=Schenkstroop:
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpa:
Keukenpapier::
Pan met kokend water

Bereidingswijze

*Verwarm de boter in een
koekenpan en bak de plakjes
spek op zacht vuur krokant.
Laat ze op keukenpapier uit-
lekken.Schenk het bakvet in
een kommetje.Roer in een kom
het meel met de melk en het
ei tot een glad beslag.
Verwarm een beetje van het
bakvet in de koekepan en
leg 6 partjes appel als
een bloem in het vet*Schenk
een flinke juslepel van het
beslag erover en laat en
laat beslag over de hele pan
uitvloeien.Bak de pannenkoek
op matig hoog vuur tot de
bovenkant bijna droog is.
Keer de pannenkoek voor-
zichtig met een brede spa-
tel of met behulp van een
bord en bak ook de onderkant
goudbruin.
*Houd de pannenkoek warm op
een bord op een pan kokend
water en dek af met een
deksel.Bak zo nog 7 pannen-
koeken.Leg 4 pannenkoeken
op warme borden,leg in het
midden een flinke toef rucola
*Leg hier de plakjes ontbijt-
spekjes tegenaan en druppel
er wat stroop over.
Serveer de resterende
pannenkoeken bij de rweede
ronde:

Bron

©

Serveertip

LEKKER MET TRAPIISTENBIER,
BIJVOORBEELD la Trappe Tripel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten