Malse kipcurry met pindakaas

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2013

Mijn favoriete curry! Recept oorspronkelijk van de Engelse kok Ainsley Harriott. Ik heb het hier en daar aangepast. Zijn recept is met kalkoen. Maar ik vind kalkoen snel droog worden dus ik heb het door kip vervangen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. Plantaardige olie
500 gr. (mais) Kipfilet in dobbelsteentjes
1 ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
2 verse groene pepers, van zaadjes ontdaan en gehakt
4 theel. Verse gember, gehakt
2 eetl. Madras kerrie
400 gr. Tomatenblokjes, blik
200 ml kokosmelk, blik/pak
2 eetl. Pindakaas met stukjes pinda
3 eetlepels gehakte verse koriander
Zout en peper
Maïzena
Erbij: witte (pandan, basmati) rijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit een (gietijzere) braadpan en doe de olie in de pan. Roerbak hierin de kip, ui, knoflook, pepers, gember en currypoeder 5 minuten totdat alles begint te bruinen.
Voeg dan de tomatenblokjes met sap, kokosmelk en pindakaas toe. Roer alles goed door. Sluit de pan af en laat de curry ongeveer 25 minuten sudderen.
Proef of het gerecht op smaak is en voeg dan zout en peper naar smaak toe. Maak nu wat maïzena aan met water en voeg dit heel voorzichtig toe. Beter te weinig dan teveel. Laat de saus zachtjes koken en kijk of de curry op een prettige dikte is. Zo niet, dan herhalen. Roer de koriander er op het laatst door.

Bron

Ainsley Harriott

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten