Aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2013

Heerlijk romige aspergesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr dunne asperges
1 1/2 lt boullion
50 gr boter
40 gr bloem
2 eidooiers
1 dl koffieroom
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
blender

Bereidingswijze

Snijd de koppen van de asperges of en kook die in ± 10 minuten gaar in de boullion.
Neem ze eruit en houd za apart. Schil de rst en kook die ook gaar in de boullion. Pureer ze met een blender en voeg de puree weer toe aan de boullion. Smelt de boter, roer de bloem erdoor tot een geel papje en voeg daaraan, steeds roerend en geleidelijk de boullion met de aspergepuree toe todat deze wat gebonden is. Klop de dooier los met de room. (beide op kamertemperatuur) Voed dit mengsel toe aan de soep en neem de pan van het vuur. Steeds blijven roeren. Dan de asperge punten erbij en de soep op een zeer laag vuurje warm laten worden. Eventueel wat zout en peper toevoegen en wat nootmuskaat erover stuiven. Eet smakelijk

Bron

Magriet-kookboek voor lekkerbekken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten