Satesaus
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-06-2013
Lekkere satesaus zoals ik hem heb leren maken
Ingrediënten
2 a 3 uien6 tenen knoflook
1 potje gemberbolletjes
Ketjap
Sambal
Gula Djawa ( Of bruine suiker ) Limoensap
2 blokken santen / 2 flesjes Kokosmelk
2 Potten Pindakaas
Bereidingswijze
1. Uien fijn snipperen en fruiten in de olie,
2. Knoflook en gember fijn maken en bij de gefruite uien doen even laten meebakken
3. Daarna de ketjap de gula djawa het limoensap en de sambal toevoegen,
4. Ook wat water erbij doen en de santen( deze klein maken anders duurt het erg lang voor het gesmolten is)
5. Als het een mooie brij is doe je de pindakaas erbij en roer je alles tot een mooie saus.
6. Evt nog een beetje Ketjap toevoegen voor de kleur, extra sambal en Gula Djawa kan ook, alles naar smaak
Serveertip
Als de saus gaat schiften kan je er het beste koude melk bij doen dit zorgt ervoor dat de saus weer mooi glad wordt
Extra pindakaas maakt hem wat dikker, ik vind 2 potten Pindakaas lekkerst, evt wat extra santen
Natuurlijk lekker met alle soorten vlees, maar ook erg lekker om als dipsaus voor de komkommer te gebruiken
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties